Francouzská tradiční suchá klobása

Námi nabízené výrobky pocházejí z Francie, přesněji z kraje Auvergne patřícího do oblasti Francouzského středohoří (Le Massif Central), kterému se díky rozlehlým chráněným přírodním oblastem přezdívá také zelený kraj.

Suché klobásky

Klobásky jsou z 70% – 98% vyráběny z vepřového. Jednotlivé příchutě jsou tvořeny přídavkem dalších vybraných druhů masa. Nabízenou škálu výrobků tedy obohacují klobásy s kachním, srnčím, kančím ale i klokaním masem. Krom toho u nás nejdete i klobásky s příměsí ovoce jako např. s fíky nebo s jedlými kaštany, anebo klobásky se sýrem jako např. se sýrem s modrou plísní Bleu d’Auvergne nebo sýrem kozím.

Protože usilujeme o zachování znalci oceňované typické chuti vycházející z tradiční francouzské lidové gastronomie, klademe u nabízených výrobku důraz na domácký jejich charakter výroby.

V každé etapě výrobního procesu se klobásky rodí podle receptury vycházející z prastarého umu:

1. Přísný výběr masa

2. Předemletí masa

3. Konečné mletí a zapracování dalších přísad

4. Narážení (plnění vepřového střívka vzniklou směsí)

5. Zasušení (v této etapě klobásy ztrácejí vodu a vytváří se jejich základní mikrobiální flóra)

6. Dosušení a dozrávání

Několikatýdenní sušení, trvající v průměru 4 – 6 týdnů, je důsledně dodržováno.

Ke vzniku opravdu dobrých věcí potřebuje příroda čas. I my dopřáváme našim klobáskám čas potřebný ke zrání, jenom tak mohou ze sebe vydat to nejlepší.

Náš sortiment

Klobásky se sýrem:

• s kozím sýrem
• se sýrem s modrou plísní Bleu d’Auvergne
• se zrajícím sýrem Camembert
• s tvrdým sýrem Beaufort

Klobásky s masem:

• kachním
• kančím
• srnčím
• býčím
• oslím
• bažantím
• klokaním
• kachním se zeleným pepřem

Klobásky s ovocem a skořepinovým ovocem:

• s fíky
• s jedlými kaštany
• s ořechy

Klobásky s kořením a ochucovadly:

• s pepřem
• s hříbky
• s česnekem
• s provensálským kořením
• s cibulí
Podle jednotlivých typů se váha klobásek pohybuje mezi 160 – 200 gramy, v průměru pak kolem 180 gramů na kus.

Uchovávání

Uchovávání klobásek v domácích podmínkách není obtížné:

Pokud máte rádi klobásky suché, uložte je Vaší kuchyni tak, aby měly dobrý přístup ke vzduchu a byly chráněny před přímým slunečním svitem.
Jestli dáváte přednost měkčím klobáskám, zabalte je jednoduše do utěrky a uložte do nižších polic Vaší chladničky.
Pokud klobásky nespotřebujete do 15 minut od nákupu, můžete je uchovávat až po dva měsíce.
Tradiční klobásky tvoří jádro našeho sortimentu distribuovaného v České republice již od roku 2008.