Srdcovky

Klobáskárna se nespecializuje pouze na dovoz tradičních francouzských klobásek. Při cestách po Francii jsme v průběhu let objevili i další produkty, které si získaly naše srdce. Tuto škálu uzenářských výrobků jsme proto pojmenovali „Srdcovky“.

V návaznosti na roční období dovážíme jednotlivé speciality pocházející z různých koutů Francie:

Alpy

Oblast Alp je známá svým netepelným zpracovávání masa ve vysokých nadmořských výškách. Dovážíme lokální šunku, vepřovou panenku a klobásky s lískovými ořechy.

Lyonská oblast

Oblast města Lyonu je důležitým centrem francouzské gastronomie a především hlavním městem proslulého lyonského salámu rosette. Z této oblasti dovážíme samozřejmě různé typy rosette a zároveň sušené klobásky, miniklobásky s vlašskými ořechy grelots a salámové pruty fagots.

Ardèche

Ardèche je rozmanitým, nedotčeným krajem, ze kterého dovážíme teriny a jedinečné klobásy vyráběné původními technikami a dosušované v exteriéru.

Auvergne

V auvergneském regionu nakupujeme vepřovou panenku na oreganu, klobásky s kapary a sušené hovězí. Jejich výrobce je zároveň i nožířem a jeho specialitou je výhradně ruční nožové zpracování masa.

Baskicko

Baskický dodavatel pro nás z vepřového masa pocházejícího výhradně z vlastních venkovních chovů vyrábí bayonnskou šunku, chorizo a suché klobásky.

Cílem naší produktové řady Srdcovek je vyzdvihnout tradiční um francouzských uzenářů. Jedná se o výběr jedinečných výrobků, které si vydobyly naše uznání. Pusťte se do objevných cest společně s námi a pusťte se především do nich.

Tím ovšem naše pátrání po dalších Sdrcovkách nekončí. O všech novinkách Vás samozřejmě budeme pravidelně informovat.